Öğrenme sürecindeki bir bireyin, yapabildiklerinden çok yapabilecekleri üzerinde durulmalıdır. Geliştirilebilir yönlerinin geliştirilmesi üzerine çalışmak, ufkunu genişletmek, onu çok yönlü ele almak gerekir.
Devamı Rehber Zeka Dergisinde...
Okul öncesi ve ergenlik süreci, insan beyninin gelişime en açık olduğu dönemlerden. Bu iki kritik dönemde insan beyni öğrenmeye, gelişmeye, farklılaşmaya hiç olmadığı kadar açık. Kişinin çevresiyle bulunduğu etkileşim de…
LMS yazılımı;
Öğrenciyi eğitime adapte etme ve beceri geliştirme gibi her türlü eğitimi tamamlayabilmesi için uygun, merkezi erişim sağlar.
Öğrencinin performansını ve ilerlemesini analiz eder.
Öğrencinin eğitimi daha…
Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımıza kazandırdığımız her bir beceri ile yeni dünyanın kodlarını yazıyoruz. Bugünün çocuklarıyla aydınlık bir gelecek kodlamak için onları 21.yüzyıl becerileriyle kuşatma sorumluluğunu üstlenmeliyiz.
Devamı Rehber Zeka Dergisinde...
Çocukların doğumdan itibaren sağlıklı şekilde ruhsal ve fiziksel olarak gelişimlerini sürdürmesi gerekir. Bunun için aile ortamı, ailenin tutumu, çocuğun yetiştiği çevre ve aldığı besinler önemlidir. Fiziksel gelişimde kritik bir nokta…
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB); dikkatsizlik, aşırı hareketlilik ve dürtüsellik belirtileriyle çocuklarda en sık görülen nörogelişimsel bir bozukluktur. Belirtiler, ergenlik ve yetişkinlik döneminde de devam edebilir.
DEHB’e sahip olan çocuklarımızı…
Hayatta birçok rolümüz ve her rolün kendi gereklilikleri var. Çocuğun gelişiminde de ebeveyn rolü ve davranışları etkili oluyor. Farklı açılardan anne-baba ve çocuk üçgenine bir göz atalım.
Devamı Rehber Zeka Dergisinde...
Çocuğuma nasıl davranmalıyım? Bu mükemmeliyetçiliği nasıl aşacağım? Sürekli lider olmak istiyor, arkadaşlarıyla bu yüzden anlaşamıyor. Bu cümleler size de tanıdık geldi mi?
Devamı Rehber Zeka Dergisinde...
Gelişen iletişim teknolojileri ile öğrenciler, takım arkadaşlarını veya öğretmenlerini seçebiliyor. Aynı şekilde öğretmenler de mekân ve zamandan bağımsız öğrencilerini oluşturabiliyor, ders yapabiliyor.
Devamı Rehber Zeka Dergisinde...
3. sayımızın ekinde son satırda ipucu kısmında “Sorunun cevabı” yazan kısım yanlış yazılmıştır. Doğrusu “Sorunun cevabının 10 katı” şeklinde olmalıdır.